New perspectives about the use of probiotics in diets to broilers
Abstract
The aim of this review was to discuss updates in the studies about probiotics in diets to broilers, focusing in their influences on animal performance, and intestinal and organic characteristics, in order to provide an overview of the subject. The analyzed researches present several benefits related to the use of probiotics in diets for birds, both for broilers and for laying hens. Probiotics play an important role as barrier for bad effects caused by errors in nutritional management, quality of the feedstuffs, susceptibility of the animal and in strengthening of the organism. In this sense, it is essential to investigate the effects of probiotics according to the new nutritional concepts of the poultry market, working together other additives, such as enzymes, organic acids, prebiotics and phytogenic, since they do not necessarily have the synergistic effect between these compounds, mainly in the microbial modulation and maintenance of gastrointestinal functionality.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Ao enviar trabalhos a RECAS, o autor declara em seu nome e em nome dos demais autores que representa no ato da submissão do artigo, à REVISTA CIENTÍFICA DE AVICULTURA E SUINOCULTURA que:
1. O conteúdo do artigo é resultado de dados originais e não publicados ou submetidos a outros periódicos.
2. Além do autor principal, todos os co-autores participaram suficientemente do trabalho para tornar públicas as respectivas responsabilidades pelo conteúdo.
3. Em caso de aceitação do artigo, os autores concordam que os direitos autorais a ele referentes se tornarão propriedade exclusiva da Revista Científica de Avicultura e Suinocultura, vedada qualquer reprodução, total ou parcial, em qualquer outra parte ou meio de divulgação, impressa ou eletrônica, sem que a prévia e necessária autorização seja solicitada e que, se obtida, devem constar os agradecimentos à Revista Científica de Avicultura e Suinocultura do Setor de Avicultura da Faculdade de Ciências Agrárias/UFAM.